Gure ingurunean konfiantza dugu eta tokiko ekoizle eta hornitzaileekin lan egitea gustatzen zaigu. Gure kamaradak dira, haiek gabe TAUPADA ez litzateke posible izango.
Egiten duten horretan bihotza jartzen duten pertsonekin inguratzen gara eta haien esfortzua eta errendimendua aitortu nahi ditugu.
Produktu bakoitzaren atzean dauden pertsonak asko baloratzen ditugu eta haiek ezagutzea gustatuko litzaiguke.
KROKETXEA
Donostia, Gipuzkoa
Etxean kroketak egitea oso ongi dago, baina beti egongo da hobeago egiten dituen norbait. Onartu beharra dago. Horregatik, eta ohore handiz, Kroketxeakoak dira gure kroketak. Etxeko bexamela, produktu bikaina, eskuzko ijezketa eta flow handia.
BENGOETXEA HARATEGIA
Intxaurrondo, Gipuzkoa
José Ignaziok 2022an Gipuzkoako hanburgesa onenaren lehen saria irabazi zuen eta 2023ko lehiaketan bigarren postua lortu zuen. Lan bati eskainitako bizitzako fruituak dira hauek. Soiltasuna, kalitatea eta ezagutza. Handi bat!
PAPPERINO IL GELATO
Donostia, Gipuzkoa
Hamar urte baino gehiagoko esperientzia, tokiko lehengaiak eta ekoizpenean kontrol bikaina. Gure ustez hiriko izozkirik onenak eta krematsuenak. Joel hain da ona egiten duen horretan, ez duela mugarik zaporeei dagokienez. Harrigarria!
MASKARADA
Lekunberri, Nafarroa
Bere dedikazio osoa eta bere ingurunearekiko errespetuari esker, Joxik Euskal Txerri arraza desagertzetik salbatzea lortu zuen. Jenioa da eta prozesuko xehetasun guztiak zaintzen ditu zelaitik platera arte. Emaitza: txunditzeko identitatea eta kalitatea duen txerri bat.
LURGOZO
Jauregi Bailara, Gipuzkoa
Toledoko emakume bat Eusko Labelarekin tomatea landatzen Hernanin. Berak aukeratzen ditu haziak, ernetzen ditu, landareak inausi, tomateak hautatu, biltzen ditu eta bere etxera etortzen diren bezero ugariei zerbitzatzen die haiek hartzera. Hurbildu, Vickyren tomateak beste maila batean daude.
NABARREKO
Lodosa, Nafarroa
Sasoian bakarrik joaten da Galarretara bere barazki ekologikoekin. Apiriletik maiatzera, Tuterako zainzuriak eta zuritzeko makinaz kargatzen du furgoneta. Urria eta abendua bitartean, pikilloak Lodosatik ekartzen dira eta labe birakaria erabiltzen da erretzeko. Horiek ikustea eta dastatzea merezi du.
TELLERIA HARAGIAK
Urnieta, Gipuzkoa
Adarra mendiaren magalean pozik bazkatzen dira Urtzi eta Mirariko Betizu behi basatiak. Desagertzeko arriskuan dagoen beste arraza autoktono bat, bikote honen lanari esker gure soroetan aske bazkatzen jarraitzen duena. Haragi osasuntsu eta zaporetsua oso gantz gutxirekin 😉
KOSTA AROA
Getaria, Gipuzkoa
Kosta Aroaz hitz egitea kalitatezko barazkiak, gourmet produktuez hitz egitea da. Jaimek hogeita bost urte baino gehiago daramatza familia baserri hau zuzentzen, bere eskuekin itsasoan hazten diren barazki naturalak lantzen eta eraldatzen. Beste planeta bateko gozamenak.
ORE AMA OBRADOREA
Lasarte, Gipuzkoa
Eguna eskuak orean pasatzen duten bi anaia ogi ekologikoak eta etxeko gozokiak sortzen. Artisau-prestaketa osagai naturalekin. Kale mailan dagoen tailer ireki batetik piezaka lantzen dute, ofizio zaharrenetako baten esentzia hori erreskatatzen. Ikuskizun bat.
GASTAMINZA PATATAK
Olazagutia, Nafarroa
Beharbada, mundu osoko patata gizon berritsuena. Bere kamioiarekin Arabako patatak banatzen Euskal Herrian barrena dabilen benetako figura. Bere familian aitaz seme transmititu den ofizioa eta eguneratzen eta modernizatzen jakin duena.
GOENAGA ESNEKIAK
Pokopandegi Baserria, Gipuzkoa
Hirugarren belaunaldia Donostian utzitako azken “baserri” aktiboetako baten buruan. Suitzako behi marroiak hazten dituzte, esneak eta haragiak proteina kalitate bikaina duten. Eta hori ahotan jateko prest dauden gaztan eta jogurtetan ikusten da. Gora Goenaga!